Σημαντικοί Σταθμοί της Ιστορίας μας
Η Ιστορια της G&I Keses
Σημαντικοί Σταθμοί της Ιστορίας μας
Ιστορία Μας
Από το 1992, η G&I Keses δημιουργεί αυθεντικά κυπριακά Τυροκομικά προϊόντα με αγνά τοπικά υλικά και μεράκι.
Η αποστολή μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την κυπριακή παράδοση,
προσφέροντας χαλλούμι, αναρή και γιαούρτι κορυφαίας ποιότητας, με σεβασμό στη φύση, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.
42
Χρόνια
Παράδοσης
1930
Η οικογένεια Κκεσές ασχολείται με την κτηνοτροφία και την παρασκευή χαλλουμιού, αναρής, τραχανά και γιαουρτιού εδώ και πολλές γενιές, μεταδίδοντας την τέχνη και τη γνώση από στόμα σε στόμα.
Μετά την εισβολή του 1974, ο Ανδρέας Κκεσές με αποφασιστικότητα οδήγησε το κοπάδι του στην Αυδήμου Λεμεσού, όπου η οικογένεια ξαναρίζωσε..
1974
1982
Η Χαμπού τιμήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας για την αφοσίωση και ποιότητα στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων, συνεχίζοντας την παράδοση με μεράκι.
Το 1992 ιδρύθηκε η εταιρεία με στόχο την οργανωμένη παραγωγή γαλακτοκομικών από αιγοπρόβειο γάλα ελευθέρας βοσκής, με σεβασμό στην κυπριακή γεύση και ποιότητα.
1992
Τώρα
Ο Ιάκωβος Κκεσές συνεχίζει την επιχείρηση με έμφαση στην ποιότητα και την εξαγωγική δραστηριότητα, διατηρώντας τις αυθεντικές συνταγές και ενισχύοντας τη διεθνή παρουσία.