Ιστορία Μας

Από το 1992, η G&I Keses δημιουργεί αυθεντικά κυπριακά Τυροκομικά προϊόντα με αγνά τοπικά υλικά και μεράκι.
Η αποστολή μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την κυπριακή παράδοση,
προσφέροντας χαλλούμι, αναρή και γιαούρτι κορυφαίας ποιότητας, με σεβασμό στη φύση, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

42

Χρόνια
Παράδοσης

Οικογένεια Κκεσές 1930

1930

Αιώνες Παράδοσης

Η οικογένεια Κκεσές ασχολείται με την κτηνοτροφία και την παρασκευή χαλλουμιού, αναρής, τραχανά και γιαουρτιού εδώ και πολλές γενιές, μεταδίδοντας την τέχνη και τη γνώση από στόμα σε στόμα.

Ξεριζωμός και Αντίσταση

Μετά την εισβολή του 1974, ο Ανδρέας Κκεσές με αποφασιστικότητα οδήγησε το κοπάδι του στην Αυδήμου Λεμεσού, όπου η οικογένεια ξαναρίζωσε..

1974

Κοπάδι 1974
Αναγνώριση Ποιότητας 1982

1982

Αναγνώριση Ποιότητας

Η Χαμπού τιμήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας για την αφοσίωση και ποιότητα στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων, συνεχίζοντας την παράδοση με μεράκι.

Ίδρυση της G&I Keses

Το 1992 ιδρύθηκε η εταιρεία με στόχο την οργανωμένη παραγωγή γαλακτοκομικών από αιγοπρόβειο γάλα ελευθέρας βοσκής, με σεβασμό στην κυπριακή γεύση και ποιότητα.

1992

Ίδρυση G&I Keses 1992
Ιάκωβος Κκεσές Σήμερα

Τώρα

Συνεχίζοντας την Παράδοση

Ο Ιάκωβος Κκεσές συνεχίζει την επιχείρηση με έμφαση στην ποιότητα και την εξαγωγική δραστηριότητα, διατηρώντας τις αυθεντικές συνταγές και ενισχύοντας τη διεθνή παρουσία.