Συνταγές
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΗ
Συνταγές
Κυπριακή εκδοχή της κλασικής «al Burro» με πλούσια κρέμα αναρής. Κατηγορία: Κυρίως / Ζυμαρικά
500 γρ φετουτσίνι
200 γρ βούτυρο θερμ. δωματίου
2 ½ φλ. Αιγοπρόβειο τρίμμα (Χαλλούμι ώριμο & Ανάρη ξερή)
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Βράζουμε ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό. Κρατάμε 1 φλ. νερό βρασμού.
Ρίχνουμε ζεστά ζυμαρικά σε μπολ με βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε τρίμμα τυριού, ανακατεύοντας και ρυθμίζοντας πυκνότητα με νερό βρασμού ώσπου να γίνει κρεμώδες.
Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο & πιπέρι, σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον τρίμμα.