ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Παραδοσιακό κυπριακό φαγητό με χοιρινό, κριθαράκι και λιωμένη φέτα στον φούρνο. Κατηγορία

    Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό σε κύβους

  • 2 φλ. κριθαράκι

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 καρότο ψιλοκομμένο

  • 1 φλ. ντομάτα περασμένη

  • ½ φλ. κρασί

  • 1 φλ. ζωμός

  • ½ φλ. ελαιόλαδο

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 200 γρ Φέτα Κίσσαβου ΚΕΣΕΣ

  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Προετοιμασίας:

  1. Σοτάρουμε το χοιρινό στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο.

  2. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε ντομάτα, ζωμό, δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

  3. Προσθέτουμε το κριθαράκι και λίγο επιπλέον νερό αν χρειάζεται.

  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30′.

  5. Πασπαλίζουμε με φέτα ΚΕΣΕΣ και αφήνουμε 5′ να λιώσει.