ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΙΛΑΝΕΖΕ

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΙΛΑΝΕΖΕ

Ζουμερά κανελόνια γεμισμένα με κιμά και σάλτσα ντομάτας, καλυμμένα με αφράτη μπεσαμέλ με αναρή και χαλλούμι.

    Υλικά:

  • 12 κανελόνια

  • 500 γρ κιμάς (μισός χοιρινός – μισός μοσχαρίσιος)

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

  • ½ φλ. κρασί

  • 1 φλ. ντομάτα περασμένη

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός ή 1 κ.γ. ξερός

  • 1 πρέζα ζάχαρη

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • 2 κ.σ. αλεύρι

  • 2 φλ. γάλα

  • 1 φλ. τριμμένο Αιγοπρόβειο Τρίμμα (Αναρή + Ώριμο Χαλλούμι ΚΕΣΕΣ)

  • 1 αβγό

  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Προετοιμασίας:

  1. Ζεσταίνουμε λάδι, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε κιμά, σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

  2. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε ντομάτα, βασιλικό, ζάχαρη, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε 15′.

  3. Ετοιμάζουμε μπεσαμέλ: λιώνουμε βούτυρο, προσθέτουμε αλεύρι, έπειτα το γάλα, ανακατεύοντας. Μόλις πήξει, κατεβάζουμε και προσθέτουμε το αβγό και το ½ τριμμένο τυρί.

  4. Βράζουμε κανελόνια al dente ή τα μουλιάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Γεμίζουμε με τον κιμά.

  5. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, περιχύνουμε με μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

  6. Ψήνουμε στους 180°C για 30-40′ μέχρι να ροδίσει.