Συνταγές
ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΧΑΛΛΟΥΜΙ
Συνταγές
Τραγανές, χρυσαφένιες μπουκιές τυριού, ιδανικές για μπουφέ. Κατηγορία: Ορεκτικό
250 γρ αναρή Γ.&Ι. ΚΕΣΕΣ, λιωμένη
½ φλ. ψιλοτριμμένο Χωριάτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι ΚΕΣΕΣ
½ κ.γ. ξηρό δυόσμο
1 αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα
½ φλ. κορν φλάουερ
1 φλ. γαλέτα
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Ζυμώνουμε αναρή, χαλλούμι, δυόσμο, πιπέρι (και αλάτι αν χρειάζεται).
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Αλευρώνουμε σε κορν φλάουερ, περνάμε από αβγό, κατόπιν γαλέτα.
Ψύχουμε 1 ώρα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι λίγες-λίγες μέχρι ροδοκόκκινες. Στραγγίζουμε, σερβίρουμε ζεστές.
Για ακόμη πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ψήνουμε σε φούρνο με ελαφρύ λάδωμα στους 200 °C μέχρι να ροδίσουν.