ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΧΑΛΛΟΥΜΙ

ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΧΑΛΛΟΥΜΙ

Τραγανές, χρυσαφένιες μπουκιές τυριού, ιδανικές για μπουφέ. Κατηγορία: Ορεκτικό

    Υλικά:

  • 250 γρ αναρή Γ.&Ι. ΚΕΣΕΣ, λιωμένη

  • ½ φλ. ψιλοτριμμένο Χωριάτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι ΚΕΣΕΣ

  • ½ κ.γ. ξηρό δυόσμο

  • 1 αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα

  • ½ φλ. κορν φλάουερ

  • 1 φλ. γαλέτα

  • Λάδι για τηγάνισμα

  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Προετοιμασίας:

  1. Ζυμώνουμε αναρή, χαλλούμι, δυόσμο, πιπέρι (και αλάτι αν χρειάζεται).

  2. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Αλευρώνουμε σε κορν φλάουερ, περνάμε από αβγό, κατόπιν γαλέτα.

  3. Ψύχουμε 1 ώρα.

  4. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι λίγες-λίγες μέχρι ροδοκόκκινες. Στραγγίζουμε, σερβίρουμε ζεστές.

Συμβουλές:

Για ακόμη πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ψήνουμε σε φούρνο με ελαφρύ λάδωμα στους 200 °C μέχρι να ροδίσουν.